Samen met alle mensen waarmee we samenwerken zijn we ervan overtuigd, dat CHOQ de markt van chocoladedranken gaat veranderen. Doe je mee? Lees meer>

 

vader en zoon

Ruim 20 jaar geleden startte Rein Cramer zijn bedrijf met als doel om nieuwe producten en markten te ontwikkelen voor het supermarktkanaal. De allergrootste retailers in Nederland en Noord-Europa. In samenwerking met Duitse, Franse, Deense  en Italiaanse bedrijven hebben veel nieuwe producten de markt mogen bereiken. De laatste 10 jaar is de Italiaanse keuken de grootste inspiratiebron. En aantal van de beste bakkerijen en pastaproducenten werken tot op de dag van vandaag met en voor ons aan een groep producten die zijn toegesneden op de wensen en eisen van foodservice en retail. 

Een aantal jaren geleden heeft zoon Tim het team versterkt. Met zijn komst is er een grote innovatieslag gemaakt. Hieruit is o.a. de CHOQ-steamer voortgekomen. De stoomtechnologie die door Rein en Tim vanaf niets tot iets is ontworpen, is ontegenzeggelijke één van de meest innovatieve ontwikkelingen in food, met CHOQ als kick-off.

Wij zijn nieuwkomers in de wereld van koffie, thee en cacao. Maar we werken wel nauw samen met de beste producenten, worden ondersteund door de grootste kenners en geïnspireerd door de beste vakmensen in chocolade. En met de ontwikkeling van CHOQ worden Rein en Tim in staat gesteld iets terug te geven aan de samenleving. Want alle cacao voor CHOQ komt van Original Beans die ter plaatse nauw samenwerkt en handelt met de cacaoboeren uit zeer biodiverse regio's in Zuid-Amerika en Afrika. De boeren in deze Original Beans projecten krijgen 2 tot 3 keer de marktprijs betaald voor de cacaobonen, welke in het wild groeien in het regenwoud of halfwild als gemengde gewassen, maar nooit op plantages. Goed voor de mensen. Goed voor de natuur.