de cacao

Net als andere boomvruchten is cacao doordrenkt met smaken uit zijn oogstgebied. De zaden zitten vol met voeding en wanneer ze worden geoogst, gefermenteerd en gedroogd, onthullen ze het unieke karakter van hun bijzondere oorsprong. Sinds 2008 reist het Bean Team van Original Beans, onze leverancier van onze chocolades, naar de zeldzaamste plekken op aarde om “originele bonen” naar je toe te brengen. Elk van onze bonen heeft een verhaal te vertellen. We nodigen je uit om ze allemaal te proeven en te verwerken in de lekkerste recepten.

het bean team

Elke dag gaat het Bean Team tot het uiterste om voorheen onontdekte, vergeten en weggestopte cacaobonen te vinden voor onze chocolades. Ze beleven spannende avonturen, ontmoeten inheemse stammen en worden soms wekenlang afgesloten van de buitenwereld. Het Bean Team is verantwoordelijk voor de directe handel met onze boeren en de implementatie van het One Bar One Tree-programma.

de chocolade

Een verbazingwekkende cacaocollectie met onvergetelijke karakters die bij elke slok verre verhalen vertellen. Original Beans breidt de teelt van deze bijzondere cacaosoorten uit waardoor meer boerenfamilies hun land beschermen en een leefbaar inkomen verdienen. Tot op heden zijn in dit programma van Original Beans meer dan 2 miljoen bomen gekweekt. De inspanningen voor het planten van bomen wordt zorgvuldig gecoördineerd om boeren, hun families en de gehele leefomgeving sterker te maken en bedreigde diersoorten te beschermen.

intense milk

sterke donkere melkchocolade

Virunga National Park - Congo

De essentie van geroosterde noten en cappuccino inspireren en versterken de kracht van de intense melk. De sterke smaak is een eerbetoon aan de sterke vrouwelijke boeren die levens redden in Virunga.

golden fudge

gekarameliseerde witte chocolade met fluweelzachte karamelsmaak

Gestoomd met melk openbaart zich een geheel nieuwe smaakbeleving: een drinkbare fudge. Met een natuurlijk  warme blonde kleur is ze onvergelijkbaar en voor liefhebbers van witte en melkchocolade een echte openbaring.

single dark

zachte pure chocolade

Esmeraldas - Ecuador

Je proeft een vleugje van bloemen, tropisch fruit en noten in deze Nacional-boon. De cacaobalans is zacht, zoals de boomhangende luiaards onder de overkapping van het laatste nevelwoud van Ecuador, waar bedreigde boomkikkers de wind koesteren.

creamy white

zuiver witte chocolade

Yuna River Valley - Dominicaanse Republiek

Zoete impressies van bananen, melk en cacaoboter schilderen langzaam een ​​gouden portret van het leven in de Yuna River Valley. Deze witte chocolade is vrij van additieven en bevat geen lecithine en geen vanille.

Beni Wild

milde elegante chocolade

Beni Amazon - Bolivia

de zeldzame Benianocacao is in  2000 herontdekt en groeit op een archipel van 40 boseilanden in de overstroomde vlaktes in het Boliviaanse Amazonegebied.

 

 

Arhuaco

puur sterke chocolade

Arhuaco - Colombia

deze uiterst zeldzame chocolade bevat tonen van zoete specerijen, zoethout en sesam. Ze weerspiegelen de oude Arhuaco tradities die erop gericht zijn het natuurlijke evenwicht van het universum in stand te houden

Piura

van zeldzame witte cacao

Piura Valley - Peru

de chocolade van deze ultrazeldzame witte cacao is vanwege de levendige fruitsmaken een van de best bekroonde bonen ter wereld geworden.